TOTAALINRICHTING VAN UW PARKING

Remotec ontzorgt uw parking van A tot Z

Een parking vormt vaak het eerste effectieve contactpunt tussen u, uw bedrijf, uw klanten en bezoekers. Met deze eerste indruk kunt u al snel een streepje voor krijgen en daar willen we u graag bij helpen. Uw parkeerplaatsen inrichten lijkt eenvoudig en vanzelfsprekend maar u zal snel merken dat er meer bij komt kijken dan initieel gedacht. Van de Aanleg van uw parking tot de belijning van de Zebrapaden, laat u bijstaan door een expert.

Buitenbelijning van grote parking, parkeerplaatsen afgebakend met witte wegmarkeringen en biggenruggen als park-stop gerealiseerd door Remotec

Kleine parking (< 10 plaatsen)

Middelgrote parking (> 10 plaatsen)

Grote parking (> 100 plaatsen)

Ondergrondse parking

Openbare parking

Industriële parking

Kleine parking (< 10 plaatsen)

Een kleinere parking is op het eerste zicht het gemakkelijkst om aan te pakken maar vraagt vaak wat creativiteit in de uitvoering. Hoe kunnen we de beschikbare ruimte optimaal benutten? Hoeveel parkeerplaatsen kunnen we voorzien? Met welke types voertuigen moeten we rekening houden?

Alles begint bij de oriëntatie van uw oprit, van daaruit kunnen we de weg beginnen uittekenen die elk type voertuig op uw terrein zal maken. De essentie is bij elk voertuig hetzelfde, ze komen uw terrein opgereden en zullen zich ergens stationeren. Voor de veiligheid en het gebruiksgemak is het wel aangeraden om fietsers en auto’s een eigen parkeerplaats toe te kennen. Een autoparkeerplaats is eenvoudig te markeren met enkele strategisch geplaatste lijnen verf.

U kunt er steeds voor kiezen om enkele plaatsen een vaste toewijzing te geven door plaatsen te reserveren voor mindervaliden, elektrische voertuigen of ouders met jonge kinderen. Elk van deze toewijzing komt met zijn eigen handleiding, zo zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden standaard breder dan een gewone parkeerplaats zodat er steeds voldoende ruimte is om met een rolstoel te manoeuvreren. Deze parkeerplaatsen kunnen extra in de verf gezet worden door de universeel gekende symbolen aan te brengen op borden of wegmarkering.

Kleinere parkings, tot +/- 10 plaatsen, vinden we vaak terug bij huisartsen, apothekers, kledingzaken en speciaalzaken. Ze zijn meestal gelegen binnen de dorpskern of langs drukke wegen. Dan kan het interessant zijn om een (solar) fietsenstalling te plaatsen en uw parkeerplaatsen extra te identificeren met parkingborden (bijvoorbeeld: parkeerplaats voorbehouden voor klanten van Remotec).

Must haves

Aanvullingen

Middelgrote parking (> 10 plaatsen)

Parkings tot 50 parkeerplaatsen komen het meest voor in België en geven al een goed beeld weer van alle mogelijkheden en noden voor een veilige en gebruiksvriendelijke parking. Voertuigen die aankomen bij uw zaak of bedrijf, zullen hoogstwaarschijnlijk niet onmiddellijk een parkeerplaats kunnen inrijden maar zullen eerst even op uw terrein moeten navigeren. Naast het intekenen van parkeerplaatsen voor elk type voertuig dat u verwacht, moeten we hier dus ook rekening houden met de mogelijke weg die elke weggebruiker zal afleggen.

Voetgangers, (elektrische) fietsen en steps, auto’s, camionettes en vrachtwagens van leveranciers, elke weggebruiker heeft zijn eigen route en bewegwijzering nodig. Om uw parking duidelijk, functioneel en veilig te houden, komt er dus wel wat puzzelwerk aan te pas. Daarnaast dient uw parking ook een verlengde te zijn van uw huisstijl en bedrijfsgebouw. Om een groot geheel te vormen en klanten en bezoekers onmiddellijk welkom te heten in uw bedrijf, kan de wayfinding volledig aangepast worden aan de kleuren en vormen van uw huisstijl.

Naast de wayfinding hoort er nog tal van signalisatie thuis op uw parking om de veiligheid en efficiëntie te optimaliseren. Verkeersborden die de snelheid en voorrangsregels aangeven op de openbare weg, kunnen ook op uw parking geplaatst worden om de veiligheid en structuur te bevorderen. Strategisch geplaatste wegwijzers geven de verschillende toegangswegen voor klanten en leveranciers weer. Deze signalisatie kan verlicht worden om ook in het donker voldoende op te vallen of u kunt ervoor kiezen om te werken met ledschermen. Deze duurzame vorm van signalisatie valt niet alleen goed op, hij biedt ook extra ruimte voor flexibiliteit en variatie.

Must haves

Aanvullingen

Grote parking (> 100 plaatsen)

Hoe groter de parking, hoe groter de nood aan een degelijk uitgewerkt verkeersplan en voldoende veiligheidsmaatregelen. Wanneer er geen duidelijke signalisatie is per weggebruiker, wordt er veel tijd verloren en stijgt de kans op ongevallen. Een logisch verkeersplan in een universele taal is een must voor grotere parkings. In de praktijk wordt dit vaak uitgewerkt aan de hand van kleurcodes en routes die aangegeven worden door lettercodes. Er wordt ook vaak gewerkt met verschillende zones. Een zone waar klanten of bezoekers niet mogen komen, kan afgezet worden met manuele of elektrische slagbomen. Om vrachtwagens uit een bepaalde zone of ondergrondse parking te weren, wordt vaak gekozen voor een hoogtebegrenzer op de toegangsweg, al dan niet voorzien van enkele veiligheidsvoorschriften.

Om uw parking 2022-proof te maken, dient u ook na te denken over de duurzaamheid. Elektrische of hybride wagens en elektrische fietsen of speed pedelecs verschijnen meer en meer in het straatbeeld dus ook uw parkingvoorzieningen moeten hierop voorzien zijn. Dankzij onze samenwerking met Mobility+ kunnen wij u laadpalen op maat aanbieden. We werken volledig merkonafhankelijk dus kiezen samen met u de laadpaal en het laadplan dat het best bij u en uw bedrijf past. Alles van graafwerken en aansluiten op het net tot het personaliseren van uw laadpaal nemen wij voor onze rekening. Daarnaast hebben we verschillende solar fietsenstallingen ontworpen die beantwoorden aan de noden van de moderne fietser. Met ingebouwde lockers, oplaadpunten, beschermende coating en voorzien van zonne-energie, geeft u uw fietsende werknemers en klanten een duwtje in de rug.

Must haves

Aanvullingen

Ondergrondse parking

Onder elk groot kantoor, luchthaven en winkelcentrum valt er wel één terug te vinden, een ondergrondse parkeergarage. Wat meteen opvalt bij het binnenrijden van deze garages zijn natuurlijk de hoogtebegrenzers, deze worden geproduceerd, gepersonaliseerd én geplaatst door Remotec. Net zoals eventuele automatische slagbomen.

Omdat een ondergrondse parkeergarage meestal bestaat uit meerdere verdiepingen, is het belangrijk om er een perfecte structuur te bewaren, mensen willen namelijk hun auto nog terugvinden wanneer ze de parking terug binnenwandelen. Daarom wordt er vaak gewerkt met verschillende kleuren in de vorm van belijning en signalisatie per verdiep. Bovendien vinden we er vaak ledborden terug die informatie weergeven over de parking en optioneel ook nog van reclame voorzien zijn.

Deze bieden allemaal ondersteuning aan het verkeersplan op maat dat door ons wordt opgesteld. Dit verkeersplan is universeel en zorgt voor een efficiënte en veilige werking van de parking, waarbij klanten, leveranciers en andere bezoekers perfect weten welke richting ze uitmoeten.

Onze adviseur komt ter plaatse uw situatie schetsen en stelt een plan op dat aansluit bij uw onderneming en parking. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende types voertuigen die de parkeerruimte binnen kunnen rijden, de grootte en structuur van uw ondergrondse parking.

Must haves

Aanvullingen

Openbare parking

Openbare parkings vinden we overal terug. Ze maken deel uit van het publieke domein of de openbare weg en worden aangeboden door een publieke autoriteit, zoals de stad of gemeente waarin ze gesitueerd zijn. Dit meestal tegen betaling voor een bepaalde parkeerperiode. De openbare parkeerplaatsen kunnen ondergronds, buiten, overdekt, open of gesloten zijn. In elk van deze gevallen is er nood aan een duidelijke signalisatie en structuur.

Niet enkel worden deze publieke parkings voorzien van heldere, naar uw voorkeur voorziene belijningen, maar ook van logoborden, aanrijdbeveiligingen, signalisatieborden én een volledig uitgewerkt verkeersplan dat na grondige analyse van onze adviseurs opgesteld wordt. Dit alles moet ertoe leiden dat:

  • Uw parkingbeleid veilig is
  • Elke bezoeker van uw openbare parkeerplaats zich feilloos kan navigeren
  • Elk type voertuig zonder zorgen geparkeerd kan worden

Daarbovenop is er een ruime keuze aan personalisatiemogelijkheden dankzij de variatie aan beschikbare materialen zoals betonklinkers, asfalt, betonplaten of zelfs grasdallen. Zodat niet elke parking er hetzelfde uitziet en perfect past binnen de gewenste omgeving.

Aangezien er de dag van vandaag steeds meer elektrische wagens en fietsen in het straatbeeld verschijnen, wilt u misschien laadpalen of een solar fietsenstalling installeren. Na een bezoek van onze expert zal een plan uitgewerkt worden om deze zo te plaatsen dat de efficiëntie en veiligheid van uw parking niet vermindert, en er dus rekening gehouden wordt met bestuurders van alle types voertuigen.

Must haves

Aanvullingen

Industriële parking

Dat elk bedrijf, klein of groot, parkeerruimte moet voorzien voor de werknemers, leveranciers en andere bezoekers is ontegensprekelijk. Deze industriële parkeerplaatsen gaan heel vaak gepaard met twee zaken: duidelijke belijning om perfecte navigatie van punt A naar B te voorzien op het bedrijfsterrein en gepersonaliseerde signalisatie in combinatie met reclameborden om de uitstraling van de parking te vergroten.

Op een industriële parking valt het vaak voor dat er verschillende types voertuigen verwerkt moeten worden. Bij het eerste bezoek stelt onze adviseur een plan op waarbij al deze factoren in achting genomen worden, om de navigatie op uw parking zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen. Elk punt zal onder de loep genomen worden.

Indien u deze bedrijfsparking wilt voorzien van (solar) fietsenstallingen en elektrische laadpalen worden deze geïmplementeerd in de plannen van de adviseur, waarna de meest doeltreffende plek bepaald wordt. Op deze manier wordt effectief rekening gehouden met alle personen die uw industriële parking bezoeken.

Must haves

Aanvullingen

Gratis & vrijblijvende analyse

Is uw parking en/of bedrijfsterrein voorzien op alle types voertuigen (wandelaar, fietser, (elektrische) auto, camionette, vrachtwagen …)? Kunnen voertuigen en zwakke weggebruikers elkaar veilig kruisen? Is de ingang van uw winkel of bedrijf vlot te vinden vanuit elke hoek? Onze adviseurs hebben jaren ervaring in het intekenen, optimaliseren en beveiligen van parkings en bedrijfsterreinen. Tijdens een gratis analyse komen zij ter plaatse om samen met u uw terrein grondig te bekijken. Op basis van dit bezoek, stellen zij oplossingen voor aan de hand van een vrijblijvende offerte.

  • Gratis analyse van uw site
  • Oplossingen op maat in een vrijblijvende offerte
  • Geen aankoopverplichting

Realisaties

Goed apotheek - Kleine parking

Voor de Goed apotheek in Sint-Niklaas is beperkt plaats voor parkeerplaatsen dus vroegen ze Remotec om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk vorm te geven. In principe was er plaats voor 4 parkeerplaatsen voor de deur maar, gezien de hoge frequentie aan mindervalide bezoekers, moest er ook een mindervalide parkeerplaats voorzien worden. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan de standaard plaatsen om zich bijvoorbeeld vlot te kunnen verplaatsen van auto naar rolstoel.

Bij de mindervalide parkeerplaats, werden er nog twee standaard parkeerplaatsen uitgetekend. De parkeerplaatsen worden gescheiden door een doorgang voor voetgangers en fietsers, zodat ze vlot bij de fietsenrekken en ingang kunnen. Alle parkeerplaatsen werden voorzien van parkeerborden die een maximale parkeerduur van 15min aangeven. De parkeerbeugels op de parking kunnen tijdens sluitingstijd opgetrokken worden om wildparkeerders weg te houden. Naast de parkeerplaatsen werd ook het symbool aangebracht voor ‘verboden stilstaan en parkeren’, zo blijft de toegang steeds vrij voor leveranciers.

Totaalinrichting kleine parking met belijning, parkeerbordjes en parkeerbeugels gerealiseerd door Remotec
Belijning op maat kleine parking met plaats voor mindervaliden en ruimte vrijhouden voor leveranciers aan apotheek

REALISATIE

Delhaize Aalst

Ondergrondse parking

REALISATIE

Pfizer

Tijdelijke parking

REALISATIE

Matco

Middelgrote parking

REALISATIE

Station Mechelen

Ondergrondse parking

Vertrouw op de ervaring van Remotec
- sinds 1988 -

Begin vandaag nog aan uw veilige parking. Is er ruimte voor verbetering, gaat u uw parking upgraden voor elektrische voertuigen of wilt u het oordeel van een kenner? Onze ervaren adviseurs komen graag naar uw site voor een gratis en vrijblijvende analyse van uw parking. Indeling, veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit worden aan de huidige veiligheidsnormen getoetst waarna samen gekeken wordt naar de bijpassende oplossing.

 

Begin vandaag nog aan uw parking, neem contact op met Remotec