ONTZORG UW STAD OF GEMEENTE

Remotec als totaalpartner voor uw stad of gemeente

Sinds 1988 vormt Remotec dé totaalpartner voor tal van bedrijven. Zorgen voor een veilig, overzichtelijk én efficiënt terrein staat bij ons op nummer één. Steden en gemeenten hebben tal van openbare locaties die voorzien moeten worden van producten op maat. Bij Remotec werken we sinds jaar en dag projecten uit voor stads- en gemeentebesturen.

Onze wegmarkeringen, signalisatie, lichtreclames, fietsenstallingen, aanrijdbeveiliging, infra, led displays, wayfinding en re-chargemogelijkheden zijn doorheen de jaren geoptimaliseerd om hun functie zo goed mogelijk te vervullen binnen de omgeving waar ze geplaatst worden. Dat wil zeggen dat we verschillende materialen aanbieden, die overal voor een gepaste oplossing zorgen. Of het nu gaat om een openbare weg, een openbaar terrein, een parking, een park of een andere locatie, Remotec staat u bij van A tot Z.

Openbare weg

Openbare parkings

Openbare gebouwen

Parken, pleinen en bossen

Openbare werkzaamheden

Openbare weg

Steden en gemeenten hebben tal van openbare wegen die, wanneer ze niet voorzien zouden worden van producten die de veiligheid van weggebruikers garanderen, gevaarlijk zouden zijn. Of het nu gaat om grote banen, wegen binnen de bebouwde kom of dorpswegen, er is nood aan een uitgestippeld verkeersplan. Als totaalpartner kan Remotec alle openbare wegen binnen uw stad of gemeente zo efficiënt, veilig en overzichtelijk mogelijk maken.

Met behulp van belijningen, signalisatie en aanrijdbeveiliging worden bestuurders, zwakke weggebruikers en infrastructuur beschermd. Daarbovenop wordt er een efficiënte verkeersstroom gecreëerd, waar inwoners, bezoekers en toeristen vlekkeloos de weg vinden.

Belijningen

Een stad of gemeente heeft nood aan ontelbaar veel soorten belijningen. Zonder correct aangebrachte wegmarkeringen zou er van efficiëntie, overzicht en veiligheid geen sprake zijn. Bestuurders zouden geen indicatoren hebben van waar ze wel en niet mogen rijden, parkeren of bepaalde manoeuvres mogen uitvoeren. Daarnaast zouden ook alle zwakke weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers, te weinig aanwijzingen krijgen om zich veilig te verplaatsen in het verkeer. Belijningen zijn letterlijk van levensbelang in iedere stad en gemeente.

Remotec staat in voor de aanbreng van arceringen, fietspaden, wandelpaden, zebrapaden, parkeerplaatsen, pictogrammen en symbolen. Kort samengevat werken we een volledig verkeersplan uit, met alle benodigde belijningssoorten erin verwerkt. Onze experts hebben meer dan 30 jaar ervaring in het opstellen van waterdichte verkeersplannen, waardoor uw gemeente of stad gewaarborgd blijft van ongevallen, chaos en verwarrende verkeerssituaties.

Signalisatie

Om een gemeente of stad, en dan vooral het verkeer hierin, veilig te houden is het uiterst belangrijk om signalisatie op maat te voorzien. Signalisatie komt voor in verschillende maten, vormen en kleuren, elk met een eigen betekenis binnen het straatbeeld. Wegwijzers en verkeersborden vormen de twee belangrijkste signalisatietypes om veiligheid en efficiënte oriëntatie te garanderen. Overzichtsborden, wegwijzertotems, verkeersdrempels, verkeersspiegels, verkeerslichten en snelheidsradars vervolledigen alle elementen om uw straatbeeld te optimaliseren. Wanneer signalisatie en belijningen complementair zijn binnen het verkeersplan, werpen ze zich op tot de belangrijkste gidsen op de openbare weg.

Aanrijdbeveiliging en afbakening

Correcte signalisatie en belijningen vormen de perfecte richtingaanwijzers op openbare wegen. Naast een efficiënte verkeersstroom is er echter ook nood aan extra veiligheid. Om infrastructuur, bestuurders en zwakke weggebruikers beter te beschermen biedt Remotec aanrijdbeveiliging en afbakening aan. Stootpalen, veiligheidshekken, betonnen jerseys, biggenruggen, flexibele plooibakens, kickback palen en vangrails minimaliseren de schade wanneer er zich tóch een ongeval zou voordoen.

Openbare parkings

Gemeenten, en vooral steden, krijgen dagelijks heel wat bezoekers en dus ook verkeer te verwerken. Het bestuur is verantwoordelijk voor het regelen van parkeerplaatsen in de gemeentelijke openbare ruimtes. Om efficiëntie binnen de verkeersstroom te behouden, is de voorziening van voldoende parkeerplaats, al dan niet betalend, cruciaal.

Wanneer alle voertuigen zomaar lukraak geparkeerd worden, ontstaat er chaos en verhoogt het risico op ongevallen aanzienlijk. Daarbovenop creëren voldoende parkeerplaatsen een uitnodigende sfeer, waardoor de lokale economie een boost zal krijgen. Parkings hebben nood aan belijningen, signalisatie, aanrijdbeveiliging, fietsvoorzieningen, re-chargemogelijkheden, infrastructuur en wayfinding.

Belijningen

Parkings, zowel indoor als outdoor, hebben nood aan correcte belijningen. Niet enkel de parkeervlakken, maar ook de gepaste pictogrammen, symbolen en baanindelingen moeten aangebracht worden. Op die manier ontstaat er een efficiëntie circulatie, zonder chaos en kans op potentiële ongevallen. Strategisch geplaatste wegmarkeringen zullen infrastructuur, zwakke weggebruikers en bestuurders beschermen. Met meer dan 30 jaar ervaring staan onze experts u bij van A tot Z wanneer het gaat om parkingbelijning.

Remotec biedt de mogelijkheid aan om parkeervlakken in te kleuren en pictogrammen of symbolen aan te brengen. Hierdoor kunnen invalidenparkeerplaatsen en parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen voorzien worden. Daarnaast kunnen de vlakken ook ingekleurd worden in een speciale kleur, die de huisstijl van de gemeente kan uitstralen. Er zijn tal van opties op vlak van personalisatie.

Signalisatie en wayfinding

Bezoekers van uw parking moeten op een goede manier kunnen oriënteren. Met behulp van signalisatie en wayfinding op maat, die hen naar correcte afdelingen, parkeerplaatsen en de in- of uitgang leidt, worden ze naadloos de weg gewezen. Remotec werkt uw wayfinding op maat uit én integreert meteen alle benodigde signalisatie. Hierdoor heeft u maar één partner nodig om de volledige parking te voorzien van alle benodigde elementen.

Wegwijzers, deurnaamborden, pictogrammen, evacuatieplannen, veiligheidsborden, veiligheidsspiegels en parkingborden kunnen allemaal gepersonaliseerd worden op basis van uw huisstijl. Daarnaast kunnen ook gestandaardiseerde verkeersborden en snelheidsradars, die voldoen aan de wettelijke vereisten, geplaatst worden op vooraf bepaalde plaatsen.

Aanrijdbeveiliging en afbakening

Op een parkeerterrein zijn er tal van zaken die beschadigd kunnen worden. Betaalautomaten, slagbomen, hoogtebegrenzers, voertuigen, personen en andere elementen die een rol vervullen op uw terrein moeten beschermd worden. Remotec biedt een variatie aan aanrijdbeveiliging en afbakening aan die onnodige (infrastructuur)kosten of gewonden vermijden.

Onze kolombeschermers, vangrails, stootpalen, veiligheidshekken, veiligheidspoorten, kickback palen, flexibele plooibakens, park-stops, biggenruggen en jerseys zijn beschikbaar in kunststof, staal en beton. Bespreek met onze experts welk materiaal het best geschikt is voor uw parking. Er zijn tal van mogelijkheden.

Infrastructuur

Indien u vanaf 0 begint, kan Remotec instaan voor de volledige aanleg van uw bovengrondse parking. We nemen grond- en graafwerken volledig voor onze rekening. Er zijn verschillende opties aanwezig om al vanaf de start te zorgen voor een bepaalde look. Grasdallen, betonklinkers, asfalt of betonplaten zorgen voor een stevige basis.

Hoogtebegrenzers, slagbomen en verkeersdrempels controleren wie er toegang krijgt tot uw terrein én matigen de snelheid tot op een bepaald punt. Remotec ontwerpt, produceert en plaatst deze producten op basis van uw noden en wensen. Met behulp van onze experts en hun ervaring wordt u bovendien bijgestaan in het bepalen van strategische punten om de infraproducten te plaatsen.

Fietsenstallingen en re-charge

Een parking moet toegankelijk zijn voor iedereen. Om naast bestuurders van motorische voertuigen ook fietsers te voorzien van parkeermogelijkheden, produceren en plaatsen we fietsenstallingen. Ons aanbod fietsenstallingen bestaat uit drie soorten, volledig aanpasbaar op basis van de noden en wensen van onze klanten. Bovendien kunnen er zonnepanelen en oplaadlockers geïntegreerd worden, waardoor ook bestuurders van elektrische fietsen de mogelijkheid hebben om alles te stationeren. Ontdek onze (Solar) Forest, Wrapped en Construct, samen met hun personalisatiemogelijkheden.

Om ook bestuurders van elektrische voertuigen parkeermogelijkheden aan te bieden, hebben we een aanbod re-charge. We werken volledig merkonafhankelijk en bieden de beste laadpalen aan, op basis van de noden en wensen van de klant. Van graafwerken tot installatie van de laadpalen voor auto’s, Remotec voert alles uit van A tot Z.

Lichtreclames en ledschermen

Om uw parking, indoor of outdoor, tot in de puntjes in orde te brengen hebben we bij Remotec een ruim aanbod aan lichtreclames en ledschermen. Zorg voor een visueel aantrekkelijk geheel, met dynamische informatieschermen, waar bezoekers correct begeleid worden met behulp van onze producten op maat. Van standaard belettering tot verlichte gevellogo’s op basis van uw huisstijl, alles is mogelijk.

Ons aanbod lichtreclames

Openbare gebouwen

Binnen steden en gemeenten vinden we tal van openbare gebouwen terug. Van bibliotheken tot gemeentehuizen, allen hebben ze behoefte aan (veiligheids)signalisatie, lichtreclames, wayfinding en branding. Als totaalpartner zijn we bij Remotec gespecialiseerd in het uitrusten van openbare gebouwen. We staan onze klanten bij van A tot Z om het gebouw zo aantrekkelijk, efficiënt en veilig mogelijk te maken, voor iedere bezoeker.

Wayfinding en (veiligheids)signalisatie

Actual Sign, lid van de Remotec Group, is gespecialiseerd in wayfinding. Onze experts werken een plan voor uw gebouw uit, waarbij alle risicopunten in acht genomen worden. Nadien produceren we alle benodigde producten zelf, om ze achteraf te leveren én plaatsen. Efficiënte wayfinding is noodzakelijk voor ieder openbaar gebouw. Bezoekers, ongeacht of het om een eerste bezoek gaat of niet, moeten zich zonder problemen kunnen oriënteren binnen het gebouw.

Met meer dan 30 jaar ervaring in het plaatsen van (veiligheids)signalisatie worden er geen pictogrammen, deurnaamborden, veiligheidsborden, evacuatieplannen, wegwijzers of instructieborden over het hoofd gezien. Alle signalisatiemogelijkheden zijn trouwens personaliseerbaar. Hierdoor wordt er naast een functionele meerwaarde, ook een esthetische meerwaarde gecreëerd binnen het gebouw.

Lichtreclames

In één oogopslag moet voor omstaanders duidelijk worden om welk gebouw het gaat. Binnen ons aanbod lichtreclames hebben we een groot aantal producten om uw gebouw in het oog te laten springen. Onze gevelletters, belettering, logoborden, publiciteitstotems, spandoeken, gevelbekleding, vlaggen en masten zorgen in no-time voor een gebouw in de spotlight. Heeft u het liever nog impressionanter? Dan zorgen onze reclamemasten en XXXL logo’s voor een zichtbaarheid tot ver buiten uw nabije omgeving.

Branding

In een gebouw is het belangrijk om een esthetisch mooi ogend geheel te creëren. Met Quality Colors hebben we binnen Remotec een echte specialist in branding van gebouwen. Met behulp van raamfolies, muur- en wandprints, creatieve signalisatie en 3D letters trekken we de huisstijl volledig door binnen alle ruimtes van uw pand. Aan de hand van visuals kunnen we u bovendien vooraf een perfect beeld geven van hoe alles eruit zou kunnen zien.

Parken, pleinen en bossen

In iedere gemeente of stad vinden we minstens één openbaar park, plein of bos terug. In deze openbare ruimtes zal het vooral belangrijk zijn dat mensen de weg kunnen terugvinden én dat er voldoende parkeermogelijkheden zijn. Dat wil zeggen dat er nood is aan correcte signalisatie, fietsenstallingen en parkeerplaatsen. Als totaalpartner kan Remotec uw volledig park voorzien van de nodige producten. Met meer dan 30 jaar ervaring wordt geen element over het hoofd gezien.

Signalisatie

Sommige parken, pleinen en bossen zijn indrukwekkend groot. Het is cruciaal dat niemand verloren kan lopen en er dus voldoende signalisatie aanwezig is. Remotec voorziet overzichtsborden, wegwijzers, wegwijzertotems en indien nodig verkeersborden om een efficiënte en veilige situatie te creëren. Met meer dan 30 jaar ervaring zorgt Remotec voor een feilloze circulatie doorheen uw park of bos. Bezoekers worden geïnformeerd over gevaarlijke zones, weten waar ze zich bevinden en hoe ze de in- en uitgangen moeten bereiken.

Infrastructuur en belijning

Om bezoekers van uw park, plein of bos parkeermogelijkheden aan te bieden zal er een parking voorzien moeten worden. Remotec is al jaren gespecialiseerd in het aanleggen en belijnen van parkings, groot of klein. Kiest u voor een natuurlijke look in de vorm van grasdallen, of eerder voor een standaard betonlaag? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om al vanaf het eerste moment te personaliseren. Nadien belijnen we uw parking op de efficiëntst mogelijke manier, waarbij de vrije ruimte optimaal benut wordt. Om het geheel af te werken plaatsen we gepaste parkingborden, wegwijzers, overzichtsborden en indien nodig slagbomen of hoogtebegrenzers op uw terrein.

Alle opties voor uw parking

Fietsenstallingen

Om in het groen karakter van een openbaar park te blijven, zal er uiteraard nood zijn aan voorzieningen voor fietsers. Onze fietsenstallingen, die we in-house ontwerpen, produceren en plaatsen zijn perfect om te zorgen voor een veilige stationering van een tweewieler. De optioneel ingebouwde zonnepanelen en (oplaad)lockers zorgen er bovendien voor dat elektrische fietsers niet uitgesloten worden.

In een natuurlijk karakter zal onze (Solar) Forest, die gemaakt is uit hout, het best thuishoren. Uiteraard bieden we nog andere mogelijkheden aan in de vorm van de (Solar) Construct of Wrapped.

Openbare werkzaamheden

Het is onvermijdelijk dat er in steden en gemeenten soms openbare werkzaamheden moeten plaatsvinden. Deze werken kunnen er echter voor zorgen dat de normale verkeerscirculatie tijdelijk verstoord wordt. Hier is nood aan tijdelijke signalisatie en aanrijdbeveiliging. Met behulp van Remotec kan een verkeerssituatie tijdelijk aangepast worden zonder problemen. Dankzij onze producten op maat hebben we voor iedere situatie een oplossing.

Signalisatie

Verkeersborden, wegwijzers, verkeerslichten en eventueel verkeersspiegels worden ingezet om het verkeer veilig te houden bij een ongewone situatie. Verkeerslichten sturen het verkeer, zodat er geen ongevallen ontstaan wanneer er een rijbaan onbeschikbaar is, terwijl wegwijzers, verkeersborden en spiegels weggebruikers alert houden. De combinatie van deze elementen zorgt voor veiligheid en een efficiënte verkeersstroom, ondanks de tijdelijks aanpassingen.

Aanrijdbeveiliging en afbakening

Om een extra veiligheidsbuffer te creëren bij werkzaamheden hebben we een groot aanbod aanrijdbeveiliging en afbakening in ons gamma. Kegels, flexibele plooibakens, vangrails en betonnen jerseys zorgen ervoor dat infrastructuur, weggebruikers en werklui beschermd worden. Als officiële verdeler van Skipper kunnen we de werkplaats ook voorzien van afzetlint, dat gecombineerd kan worden met tal van elementen om veiligheid, overzicht en efficiëntie te garanderen.

Ontdek Skipper

Gratis & vrijblijvende analyse

Laat u bijstaan door een expert wanneer het gaat over de voorzieningen binnen uw gemeente of stad. Remotec heeft ervaring sinds 1988 en staat u bij van A tot Z. Contacteer ons vandaag nog voor een gratis en vrijblijvende analyse van uw woongebied. Tijdens een gratis analyse komen onze experts ter plaatse om samen met u uw terrein grondig te bekijken. Op basis van dit bezoek, stellen zij oplossingen voor aan de hand van een vrijblijvende offerte.

  • Gratis analyse van uw openbare terreinen
  • Oplossingen op maat in een vrijblijvende offerte
  • Geen aankoopverplichting

Vertrouw op de ervaring van Remotec
- sinds 1988 -

Vertrouw op Remotec voor de optimalisatie van uw gemeente of stad. Wilt u de efficiëntie van het verkeersplan verhogen, uw inwoners, weggebruikers en infrastructuur veilig houden én een duidelijk overzicht creëren? Onze experts komen graag naar uw gemeente of stad voor een gratis en vrijblijvende analyse van uw wegen. Efficiëntie, veiligheid en overzicht worden aan de huidige normen getoetst, waarna samen gekeken wordt naar de benodigde elementen.

 

Optimaliseer vandaag nog uw gemeente of stad. Neem contact op met Remotec: